Kupinovo vino

  • Hrvatski
  • English
  • Русский

Kupinovo vino

Multidimenzionalno i energetsko vino koje ispunjava dušu!

kupine

Ručno brano s osunčanih i šumom okruženih obronaka vinogorja Voloder - Ivanić Grad, uz primjenu potpuno prirodne tehnologije proizvodnje vina.


Naša vizija

kupinovo vino

Misao koja nas vodi od samog početka jest proizvesti vrhunski proizvod koji je jedinstvene kvalitete i prikazati ga cijelom novom vinskom svijetu.


Priča

"Teta Mara je danas pekla divlju pečenku jer je stric Joža uhvatio neku životinju jučer u šumi, pa nas je pozvala k njima na ručak. Nismo znali što da odnesemo strong pa smo pitali djeda. On je rekao da možemo strong odnijeti neko vino koje uz to paše. Pitao je baku za prijedlog, ali ni ona nije bila baš sigurna pa sam se ja priključio na Internet i saznao svašta. Za početak, da uz divlje pečenke i crveno meso najbolje paše kupinovo vino koje je i jako zdravo, jer ima jako puno željeza i vitamina C, te da je to zapravo desertno voćno vino koje se izvrsno kombinira i s plemenitim strong sirevima i ima 13,8 % alkohola. Nije mi uopće bilo jasno kako sir može biti plemenit strong, niti kako alkohol može biti zdrav, ali valjda baka zna.

Teta Mara je bila presretna kad je vidjela što smo donijeli. Kaže da je to odlično vino i da ga moramo prije jela probati. Na kraju su popili cijelu bocu prije kraja ručka, iako sam pročitao da se preporučuje decilitar dnevno. Znam i da ga nisu uopće ohladili, kako je pisalo, na 16 stupnjeva, jer nisu stigli. Ona je navalila, ali neću joj zamjeriti samo zato što je ručak bio jako fin. Inače, mislim da pretjeruje s pićem strong jer sam vidio da si je natočila četiri puta..."

Marko (12), Zagreb / Vino s pričom / gurmanska

TKO SMO MI?

kupinovo vino

Marcius d.o.o. Trenutno
je
poduzeće s
najvećom plantažom kupina
u Hrvatskoj
i
s najvećom proizvodnjom
kupinovog vina
(20.000 l godišnje).

Posjedujemo
5 hektara zemljišta
pod
nasadima kupina,
a u pripremi je
i
dodatnih 40 hektara
nasada.

Zbog iznimne kvalitete kupine prodajemo je i svježu.
2008. i 2009. godine osvojili smo nagradu od potrošača za najukusniju kupinu.
Neki od naših većih kupaca uključuju trgovačke lance Billa, Kaufland i Metro.

NAŠE PREDNOSTI

Naša sorta je jedinstvena i certificirana je od strane Pennsylvania State University kao najbolja u svijetu.

Koristimo vrhunsku tehnologiju prerade i visoku operativnu stručnost. Neprestano se educiramo na području voćarstva i vinarstva.

Prirodna ograničenost proizvodnje na drugim područjima.

PLAN 2010. i 2011.

U 2010. godini planiramo proizvesti 40 tona kupine
i
30.000 l kupinovog vina.
Iduće, 2011. godine,
očekujemo
80 -100 tona kupine.